top of page

NP Weddingphoto

  • Writer's pictureErik Nordin

5 tips för hur ni gör ert bröllop till ert(!) bröllop

Gör ert bröllop lika speciellt som ni är.

Det är enkelt att fastna i konventioner och traditioner inte sällan så haglar också "goda råd" från välmenande vänner mödrar och svärföräldrar. Här följer några tipps på hur ni gör bröllopet till ert.


Tips 1 - Plats


Tänk utanför boxen när det gäller platser och lokaler. Du vill välja en plats där du känner dig mest bekväm och lycklig. Även om alla vill att deras gäster ska ha roligt, kom ihåg att detta är er dag. Så om du vill anordna ditt bröllop på en plats några timmar bort, gör det - eller till och med på en okonventionell plats - var inte rädd för att planera ditt bröllop så som du vill att det ska kännas för dig, inte bara för dina gäster. Jag tipsar och bollar gärna om p mer eller mindre okonversionella platser att fira in ert nya liv på.Tips 2 - First Look - det är ditt val!

Så att ni fortfarande har tid för porträttfotografering (jag rekommenderar 45 min-1,5 timmar beroende på hur många platser och restid), är en First Look alltid ett bra sätt att ha tid att fånga några vackra intima parbilder utan att ta dra er från er festtid!Tips 3 - Gör det personligt


Gift dig på ditt sätt. Om du vill gå nerför altargången ensam med din partner, eller om du vill ha en liten ceremoni med bara den närmaste familjen och sedan en fest med alla dina gäster efteråt, så gör det! Ni definierar traditioner och kan skapa era egna.


Tips 4 - Skapa en blandning


Var okonventionell när det gäller era bröllopskläder. Bruden kan välja en annan färg än vitt, elfenben eller ben. Bär en kostym, en jumpsuit, en kashmirtröja och en balklänningskjol. Bär accessoarer som talar om din personlighet, oavsett om det är en hatt, en rosett eller ett statement-smycke. Välj en outfit som gör att du känner dig som dig själv på din bröllopsdag. Om det så är traditionella kläder eller hawaii skortor och bowlingskor.


Tips 5 - Oroa er inte för vad andra vill ha.


Oroa er inte för vad andra vill ha. Spendera era pengar på de saker som betyder mest för er.


Gör inte saker på det sätt som andra vill att du ska göra. Gör i stället dina val utifrån vad som är viktigt för dig. Om spektakulära rätter och fina viner är din grej, spendera då mer pengar på denna aspekt av din bröllopsdag. Om det är fantastiska foton som ni verkligen bryr er om, snåla inte på en fotograf - investera i den som talar mest till dig och din partners vision för dagen. Om det finns aspekter av er bröllopsdag som inte spelar någon roll för er - som tjusiga bilar eller dyra presenter? Skippa dem. Lägg mer pengar på de delar som känns djupast hos er."


Oavsett hur ni gör det så kommer det att bli fantastiskt för det är ert!


Oavsett hur ni gör på er dag så finns vi här för att ta del av och föreviga ert bröllop, lita på att när ni bokar oss så har ni inte bara bokat en fotograf utan också en sparringpartner och idespruta om önskat. Klicka här för er intresseanmälan vi hörs!


Gillade du tippsen ovan? Har du egna idee´r för ert bröllop eller hade ni ett bröllop som var lite anorlunda? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna nedan.

24 views0 comments
bottom of page